Toppere og floppere – 1. april edition

Aprilsnarre har alle dage været en svær disciplin, så i anledningen af 1. april har vi kigget nærmere på et ikke-fuldstændigt vilkårligt udvalg: De bedste, de knap så gode, og dem der er helt uden for kategori.


TOPPERE


Rockernes varmecheck

Ingen kan vide sig sikre, når Ekstra Bladet kører den ind med vanlig forargelsesjournalistik. I “Store varmechecks til Hells Angels” fremgår det, at Hells Angels har søgt om varmecheck på grund af de stigende energipriser, og formentlig “bliver blandt de største enkeltmodtagere af statens støtte”. Klubben havde ellers forsøgt at spare penge ved at skrue ned for varmen og tænde bål: “Vi brændte de bøger, Jønke havde efterladt, da han røg ud af klubben. De lunede dejligt, så længe det varede, men vi røg hurtigt tilbage på den dyre naturgas, så varmechecken falder på et tørt sted. Vi ville dog helst have haft pengene udbetalt som kolde kontanter. Dem har vi mere erfaring med at håndtere”, kunne en talsmand fortælle. HA!


En Ukraine-bemærkning

Krigen i Ukraine har givet os alt fra gult- og blåtoplyste bygninger til restauranter, der ser sig nødsaget til at ændre navn, fordi det pludselig klinger for russisk. Så det kunne vel egentlig også være sandt, når Information skriver, at vinderne af Melodi Grand Prix kommer til at synge dele af deres sang på Ukrainsk til Eurovision “som en sympatierklæring med det ukrainske folk i krigen imod Rusland” og “endnu et rygstød til ukrainerne”. Og så er det jo også heldigt, at det gavner bandets chance for at vinde, som en bettingekspert påpeger: “Det her er virkelig godt set, og jeg er sikker på, at det her vil gå rent hjem ude i stuerne”. Modigt af avisen at forsøge at pointere den lettere overfladiske Ukraine-symbolik, der i disse dage præger husmure og sociale medier, men som derudover ikke gør en reel indsats for at hjælpe. Ros til Information for en aprilsnar, der også forsøger at lave en væsentlig pointe.


Chefredaktør undskylder

Politiken gør sig i en metahistorie om deres egen chefredaktør, der giver en ganske plausibel Politiken-undskyldning i artiklen “Politikens chefredaktør beklager læsning af dansk romanklassiker”. Han har nemlig overleveret Henrik Pontoppidans “Lykke-Per” til den russiske ambassadør for at møde ham med “litteraturens diplomatiske og poetiske ammunition”, som det så Politiken’sk hedder i artiklen, men ender med at måtte undskylde for brugen af Pontoppidans klassiker. For som ambassadøren bemærker: “Lykke-Per er en vindbøjtel. Og romanens sande heltinde er Jakobe. Jeg tror ikke, at Pontoppidan var sexist, men hans portræt af Jakobe er.” Point for selvironi og halvrealistisk scenarie!FLOPPERE


DR’s logoskift

I den mindre elegante ende af skalaen for gode aprilsnarre, finder vi DR, der på Facebook annoncerer navneforandring og logoskift til TV1 – en pendant til DR i DR-produktionen “Borgen”. DR har tidligere fået kritik for at promovere Borgen for fuld musik på samtlige kanaler, fra TV- og radiospots over artikler på dr.dk til podcasten “Vild med Borgen”. Nårh ja, og så er coverbilledet plastret til med 5-stjernede anmeldelser af Borgen. Selvpromovering med selvpromovering på… Det er bliver lidt for selvsmagende, blottet for selvironi – og så er det sgu også lidt dovent.


En kikset panda-video

Zoo har en plan: De skal have pandaerne til at parre sig, forklarer de i en video på havens Facebook-side, der ser ud til at være pillet af igen. En zoologisk direktør/dyrelæge forklarer, at det vil de sikre ved at sprede en anden han-pandas urin i anlægget. Men det er slet ikke sejt nok: “Vil du have, jeg skal sige til Jørgen, at vi hælder tis i anlægget, og så kommer der pandaunger?” spørger en ikke-identificeret mand ansat hos Zoo til kvinden bag kameraet, der åbenbart hedder Rose. I stedet drøner han ind på kontoret og fisker en halvbrugt pakke Viagra frem fra “julefrokostskuffen” og narrer pillerne i pandaen med stor succes. Selvom det er sjovt, at de andre skuffer også gemmer på “forbudte” ting som tibetanske flag og næsehornshorn, så bliver det mest af alt plat uden rigtig at sætte noget på spidsen.


UDEN FOR KATEGORI

Ambassadør Nadim?

Er det en joke? Sådan har vi kunnet spørge os selv, siden landsholdsspiller Nadia Nadim om morgenen 1. april på Instagram meldte ud, at hun er blevet officiel ambassadør for det omstridte VM i Qatar. DR har også forsøgt at finde frem til svaret og har forsøgt at komme i kontakt med landsholdsstjernen – uden held. Hendes manager er også i tvivl, om det er en aprilsnar eller ej, og hverken DBU eller Spillerforeningen står ligefrem og klapper af beslutningen. Hvis den altså er sand. Måske skal man bare holde sig fra at lave sjov om et land, der er blevet kritiseret for at undertrykke menneskerettigheder – uanset om det er en aprilsnar eller ej. Som der er en bruger, der bemærkede: “APRILSNAR (håber jeg) - og i så fald en noget tonedøv en af slagsen 😳”.

Forrige
This is some text inside of a div block.
Næste
This is some text inside of a div block.
INLKFB