En skør skør verden

Hvis du er gammel nok, kan du sikkert huske det hedengangne magasin “En skør skør verden”. En skør skør verden er nu genopstået – ikke som magasin, men i den virkelige verden, og kommunikationskompasset har aldrig snurret mere lystigt end nu….

En skør skør verden – dengang det var et magasin – var et herligt lille fristed med skøre konspirationsteorier, uldne billeder af rumvæsner, siamesiske tvillinger og dyr med flere hoveder. Skrevet i et sprog, der mindede om Illustreret Videnskab, så hvis man virkelig ville, kunne man tro på det, der stod. Magasinet blev udgivet af Aller fra 1992 til 2000 og havde i sin storhedstid et oplag på 48.000 eksemplarer.


Well well, bladet døde, og det er måske meget godt, for i dag har det fået hård konkurrence af den virkelige verden, hvor kompasset for forkert og rigtigt snurrer hurtigere rundt, end du kan nå at lave et opslag på Facebook. “Jeg tror, og derfor ved jeg” står stærkere end nogensinde, og en minoritet kan næsten være en enkelt person med en fiks idé om sin egen særlighed, der skal beskyttes og respekteres.


Lyder det for vildt til at være sandt, så tjek lige her:


Nirvana-babyen sagsøger Nirvana 

Angiveligt skulle den i dag granvoksne mand, der i sin tid prydede forsiden af et af 90’ernes mest betydningsfulde album-covers, føle sig seksuelt udnyttet. Coveret har simpelthen gjort den tidligere Nirvana-fans liv til et helvede.


Fra bakke til håndbajer - den gyldne dame kommer med til fest

Hos Tuborg har de haft møder med eksperter i kønsopfattelse og ligestilling, hvilket har resulteret i en opdatering af etiketten på den ikoniske Guld Tuborg. I stedet for at bringe øl til bordet har den gyldne dame nu fået en håndbajer, der angiveligt inkluderer hende i festen i stedet for at være tjenerinden. Samtidig smider man da lige en udgave med passionssmag på bordet, så alle kan være med – selv hvis man ikke kan lide øl. Den medfølgende pressemeddelelse kunne være skrevet af Rokokoposten. 


Ispind giver hel nation kolde fødder af dårlig samvittighed

Ispinden Kæmpe Eskimo skiftede navn til solbærstang, solbærpind eller solbærdrøm – kært barn får mange navne, især da inuit-is ikke rigtig havde det helt rigtige schwung. En hel nation af danskere – fortrinsvis af germansk afstamning – debatterede livligt navneskiftet, og retrospektivt var der da også nogle på Grønland, der syntes det var fint, da de i dag foretrækker ordet inuit frem for eskimo.


Crop top-forbud giver flere maveskind

Og så var der skoleinspektøren, der lige troede, han kunne ride med på en bølge, men blev skyllet i land af et oprør af bare maver. Et crop top-forbud på skolen fik den stik modsatte effekt, og i protest blev der vist maver frem alle vegne. Måske han skulle have framet sit forbud på, at de bare maver var nedværdigende for kvinder og gjorde unge piger til sexsymboler, frem for at det virkede forstyrrende for teenagedrenge.


Hård konkurrence på regnbueflag

Én farve for hver minoritet giver problemer for regnbueflaget, der nu får konkurrence af et alternativt flag med endnu flere striber. Transkønnede, sorte og brune minoriteter vil nemlig også have deres striber i regnbuen, der nu ikke længere er en regnbue men én stor inkluderende palette.


——


Vi afholder os fuldstændigt fra at være dommere i ovenstående sager, andre sager, du kan komme på, og kommende sager, der garanteret vil opstå. Men konstaterer blot, at det etiske og moralske kompas altid har skiftet med tiderne, men i dag skifter hurtigere og vildere end nogensinde før.


Derfor er det blevet endnu sværere at kommunikere – for god kommunikation er altid en reflektion af tidens strømning. Vi plejede at sige, at det, du kunne sige og gøre for ti år siden, kan du ikke i dag. Nu siger vi snarere, at det, du kunne sige og gøre i sidste uge, er det ikke sikkert, du kan gøre i morgen….

Forrige
This is some text inside of a div block.
Næste
This is some text inside of a div block.
INLKFB